Review: Luigi's Mansion 2

Afdrukken
PDF

In 2001 mocht Luigi, het broertje van Mario die altijd tweede viool speelt, eindelijk schitteren in zijn eigen game waarin hij Mario moet redden. Weer typisch zijn geluk dat Mario gered moet worden uit een groot landhuis dat bezeten is door spoken en dat zijn enige wapens een zaklamp en een opgevoerde stofzuiger zijn. Ondanks de uitrusting wist deze “held op sokken” zijn taak te volbrengen en Mario te redden…en nog een leuk zakcentje erbij te verdienen door al het geld en juwelen op te zuigen. Na deze missie heeft Luigi 12 jaar mogen genieten van de rust…..tot hij uit zijn stoel gezogen wordt door die gekke professor E. Gadd met de game die officieel het “jaar van Luigi” aftrapt.Ja, het is inmiddels bijna 12 jaar geleden dat Luigi’s Mansion als launchtitel op de Nintendo GameCube verscheen en ons moest overtuigen van de kracht van de GameCube. Het is eigenlijk erg jammer dat het vervolg zo lang op zich heeft laten wachten, maar nu is het dan toch eindelijk zo ver: Luigi’s Mansion 2 is eindelijk verschenen, dit keer niet op de thuisconsole van Nintendo maar op de handheld.

Nintendo heeft gelukkig niet gekozen voor de gemakkelijke weg en heeft een compleet nieuwe game gebouwd. Je loopt nu niet meer door één groot landhuis maar je moet nu meerdere landhuizen ontdoen van de verschillende spoken die onder de invloed zijn van de “Dark Moon”, een maan die de spoken eerst onder controle hield waardoor zij vreedzaam samen leefden met professor E. Gadd maar nu in stukken gevallen is en de spoken weer slecht maakt. Aan Luigi de taak om in ieder huis het stuk van de Dark Moon op te halen om zo de orde weer te herstellen.

Voor de Nintendo 3DS is gekozen voor een missie structuur waarbij elk huis in missies kamer voor kamer verkend wordt waardoor de game zich beter leent voor kortere speelsessies. Dit betekent overigens niet dat de missies kort zijn, je kunt binnen vijf minuten door een missie heen lopen maar je kunt bij iedere missie door bijna het gehele landhuis lopen om juwelen te verzamelen, spoken te jagen, Boo’s te vangen (elke missie heeft één Boo) en geld in te zamelen. Die vijf minuten kunnen daardoor ineens uitlopen tot een half uur.

Luigi heeft voor dit avontuur niet alleen de beschikking over een verbeterde versie van zijn Polterguster (de stofzuiger) maar heeft nu ook de beschikking over een blacklight, een zaklamp die het mogelijk maakt om verborgen voorwerpen zichtbaar te maken. Hiermee kun je dus ook veel geheimen ontdekken binnen de huizen, het loont zich dus om deze lamp zoveel mogelijk te gebruiken.

Naast het verhaal kun je in Luigi’s Mansion 2 helemaal los gaan in een heuse multiplayerstand. Hierin kun je met totaal vier personen landhuizen spookvrij maken en stiekem toch zorgen dat jij meer spoken vangt dan je mede-Luigi’s. Niet alleen kan dit als jouw vrienden ook beschikken over de game maar dit kan ook met maar één gamecard (of digitale download) en de download play functie. Mocht je geen vrienden en hun 3DS in de buurt hebben kun je ook online met drie mensen spelen.

Technisch gezien kan Luigi’s Mansion 2 zich meten met het eerste deel dat op de GameCube verscheen. Het 3D effect wordt slim gebruikt, de camera blijft op een vast punt staan waardoor je echt het gevoel hebt dat Luigi door de drie dimensionale ruimte loopt en de graphics zijn van hoog niveau. De reflectie van de zaklamp in de houten vloer is bijvoorbeeld prachtig, de animaties lopen perfect vloeiend en de slapstick-achtige humor zal regelmatig een grote lach op jouw gezicht toveren. Ook de controls zijn perfect, ondanks het feit dat de game geen gebruik maakt van de circle pad pro voor de besturing van de Poltergust. Er is gewoon geen enkel moment waarop je denkt dat je de game liever met een grotere controller speelde.

We hebben er 12 jaar op moeten wachten maar Luigi’s Mansion 2 is een waardige opvolger voor die unieke GameCube launchtitel. Niet alleen zijn er meer landhuizen te ontdekken en meer spullen om te verzamelen, je kunt nu ook met drie vrienden (of wildvreemden) urenlang spoken vangen. Wat mij betreft staat deze game hoog in de ranglijst van 3DS games, samen met de Mario games. Het jaar van Luigi begint sterk en Luigi’s Mansion 2 bewijst dat Luigi zijn broer helemaal niet nodig heeft om een topgame voort te brengen.

Cijfer: 9

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen