Column: Firstlook 2012

Afdrukken
PDF

Jongens, jongens en ook meisjes… Wat was dit weekend een gekke huis. Weken kijk je er naar uit en je knippert met je ogen en het is voorbij. Firstlook is het game-event waar ik elk jaar weer naar uit kijk en dan niet alleen vanwege de nieuwste games die daar te zien/spelen zijn. Vooral de sfeer en alle vrienden die je tegenkomt maken het tot een geweldig weekend.


Voor wie niet weet wat Firstlook is: Firstlook is het game-evenement van de Benelux en sinds haar ontstaan in 2008 bezig aan een onstuimige groei. Begonnen in de Amsterdamse Convention Center met 1500 bezoekers, verhuist Firstlook dit jaar voor haar vijfde (en dus jubileum-editie) naar de grootste hal van de Jaarbeurs.

Zoals elk jaar is Firstlook voor de game- & hardware-industrie ook in 2012 weer het moment om alle najaar toppers voor het eerst aan het Nederlandse en Belgische publiek en media te tonen.

Zaterdag was voor mij de dag dat ik als bezoeker aanwezig was op Firstlook. Door mijn eerdere aanwezigheid bij voorgaande edities wist ik dat ik er vroeg moest zijn en mijn ervaring was van onschatbare waarde. Om half 11 stond er nog maar een klein rijtje en anderhalf uur wachten is nog wel te doen. Toen er vervolgens een uur voorbij was keek ik is opzij en zag daar mensen gewoon tot buiten staan wachten. Reken dan maar op een uurtje of 3 tot je eindelijk binnen op de beursvloer bent.

 Kort na binnenkomst zocht ik mijn vrienden op en het eerste wat op het programma stond was een interview met Wargaming (makers van o.a. World of Tanks & World of Warplanes). Na een backstage demonstratie besloten Michael en ik dat hij het interview ging afleggen en ik ging filmen. Zo gezegd zo gedaan en het interview verliep helemaal lekker.

Daarna was er voor mij tijd om de beursvloer af te struinen en wat was het ongelooflijk druk… Nee, dit was niet meer leuk en al snel had ik besloten dat ik enkel wat pods (waar je games op speelt) te checken en alle rijen te vermijden. Rijen die een wachttijd van meer dan 3 uur hadden voor een speelsessie van gemiddeld 10 minuten, gekken werk.

Rond 3 uur had ik het wel gezien en de weg naar huis was snel gevonden. Dag 1 van Firstlook 2012 zat erop.Dag 2 bracht iets met zich mee dat ik nog nooit had meegemaakt. Ik was pers op dit geweldige event en mocht een uur eerder naar binnen. Misschien wat gemeen maar wat is het heerlijk om al die pubers te zien wachten. Eenmaal binnen ging ik gelijk richting de Halo 4 stand want die wou ik maar wat graag checken. Na een klein filmpje was het tijd om los te gaan in de multiplayer en jongens, wat is die bruut. Halo 4 ziet er geweldig uit en speelt zoals gewend.

Daarna vervolgde ik mijn weg naar de game T-shirts want, als je daar tot bent zal je wel gek zijn om er niet een te scoren. Voor me zelf heb ik een Halo 4 shirt gekocht en voor een goede collega een Guild Wars 2 shirt. Voor een kleine 20 euro per stuk waren de shirts binnen en het struinen ging verder.

Nog een game die ik ”moest” checken dit weekend was Hitman: Absolution. Een game die op vele manieren gespeeld kan worden en dat trekt mijn attentie. De demo die speelbaar was, was geweldig en ik was zo blij als een kind dat ik de game gespeeld had. Ik vervolgde mijn weg richting PlayStation en wie ik daar tegen kwam…Het was Chris (Chris Hordijk red.) van wie ik al wist dat hij kwam. Na een kort gesprek gingen we ieder weer onze eigen weg maar na nog gene 5 minuten kwamen we elkaar weer tegen bij NFS Most Wanted. Die moest Chris even checken en wat een lol hadden we daar. Maar Chris zijn ware aard kwam iets later pas naar buiten toen hij aan de slag ging met Rocksmith op de Ubisoft stand.

De rest van de dag was het wat rondlopen met Ivo, Miranda en Barry waarbij we veel lol hadden bij de Ubisoft stand met Leon. Maar het hoogtepunt van de dag kwam met dank aan Stephan. Hij was opnieuw medewerker op het event en wist mij, via de achteringang van het preview theater, naar de presentaties van Assassin’s Creed III en Tomb Raider te loodsen. Waar ik anders 2.5 uur in de rij had gestaan, was ik nu zo binnen. Thanks man!

Na de twee presentaties was het tijd om richting huis te gaan en dit geweldig weekend achter me te laten. Nu thuis, zijn mij benen aardig eraan maar wat heb ik genoten.

Laat Firstlook 2013 maar komen!!!

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen